کارشناس بازار سرمایه معتقد است: روند کلی بازار مثبت و متعادل است. بنابراین اصلاح قیمتی و ریزش در برخی از نمادها طبیعی است.
به نقل از اقتصادگران، امروز بازار سرمایه تحرکات منفی را از خود نشان داد. شاخص کل بورس هشت هزار واحد منفی را ثبت کرد و در کانال یک میلیون و ۳۰۲ هزار واحد قرار گرفت. امروز حتی شاخص کل هموزن هم منفی شد و گروههای کوچک بازار هم با فشار فروش همراه شدند.
روز گذشته شاهد روند مثبت در نمادهای پالایشی و دیگر گروههای شاخصساز بازار سهام بودیم اما با عرضه از سمت حقوقیها روند کلی بازار تغییر کرد و عمده نمادها با قفل صف فروش همراه شدیم.
روز گذشته نرخ سود بین بانکی باز هم تغییر کرد و به بالای ۱۸ درصد رسید حالا باید ببینیم تمامی این سیگنالها تاثیری در رشد یا ریزش بازار دارند یا خیر؟
ابراهیم سماوی، کارشناس بازار سرمایه درباره تاثیر تغییر نرخ سود بین بانکی در نمادهای بانکی گقت: محل اصلی درآمدهای بانکها از طریق نرخ تسهیلات اعطایی و سپردههایی است که در نزد خود دارند و تغییرات نرخ سود بین بانکی نه درآمد خاصی را برای بانکها شکل میدهد و نه هزینه گستردهای را برای آنها ایجاد میکند. پس تغییرات ریزشی نمادهای بانکها را نمیتوانیم به علت تغییرات در نرخ سود بین بانکی بدانیم. دلیل اصلی تحرکات این نمادها روند کلی بازار سرمایه است.
سماوی در بخش دیگری گفت: نمادهای گروه پتروشیمی و پالایشی هم در چند هفته گذشته رشد قیمتی خوبی داشتند. در حال حاضر این گروه درباره نرخهای جهانی با ابهام رو به رو هستند. به دلیل عرضههای روز گذشته با روند منفی همراه شدهاند. اما باید به طور کلی توجه داشته باشیم که رویکرد کلی بازار تغییر کرده است.
وی افزود: به طور کلی اگر در چند روز آینده نرخهای پالایشیها اعلام شوند باز هم میتوانیم روند متعادلتری را برای این گروه متصور باشیم.
سماوی درباره روند گروه خودرویی گفت: این گروه هم مثل نمادهای دیگر با رشد قیمتی همراه بودهاند. در حال حاضر هم لیدری بازار را بر عهده گرفتند. خودورییها با توجه به تحرکات اخیرشان نیازمند اصلاح در کوتاه مدت هستند.